Plastische Chirurgie

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een ziekte waarbij vet in het lichaam wordt afgebroken. Deze aandoening komt voor bij één op de tien vrouwen. Vet zal zich ophopen onder de huid van de dijen, benen, enkels en vaak ook in de armen en de lymfekanalen samendrukken. Deze opeenstapeling bestaat ondanks de inspanningen van voeding, fitness en sport.

Hoe gaat de plastisch chirurg te werk?

Tijdens een eerste consult zal dr. Wilikens bepalen welke gebieden worden getroffen en in welk stadium. Over het algemeen wordt de behandeling in twee fasen uitgevoerd, dijen en knieën of onderbenen en armen. In sommige gevallen wordt de behandeling van de dijen gecombineerd met een lift om een ​​esthetisch acceptabel resultaat te verkrijgen.

Welke techniek wordt er gebruikt?

Dr. Wilikens past de techniek van liposuctie toe (injectie van water en gelijktijdige afzuiging) die minder traumatisch is voor de lymfeweefsels. Wat betreft de techniek, begint hij met het injecteren van een tumescente vloeistof en daarna brengt hij een canule in het weefsel om te irrigeren en vervolgens tegelijkertijd de losgemaakte vetcellen uit het lichaam te zuigen (WAL).
De operatie vindt plaats onder algehele anesthesie. De patiënt zal meer dan 10 uur en/of een volledige nacht onder observatie blijven.

Hoeveel vet ("zieke" cellen) kan de chirurg verwijderen?

De behandeling van lipoedeem is een chirurgische ingreep waarbij de vetafzetting wordt verwijderd door in te werken op de aangetaste gebieden. Om elk risico te vermijden, beperkt de chirurg zich tot het afnemen van 1 tot 5 liter tijdens dezelfde operatie. Om vanuit esthetisch oogpunt een bevredigend resultaat te behalen, zullen mensen met overgewicht de moeite moeten nemen om ofwel een dieet te volgen ofwel een obesitasoperatie te ondergaan (bypass, sleeve, etc.)

Zal de huid na de behandeling weer strak zijn?

Meestal wel, in sommige gevallen zal de chirurg een lift (wegsnijden van de overtollige huid) voorstellen om een ​​esthetisch aanvaardbaar resultaat te verkrijgen.

Kan liposuctie de ‘sinaasappelhuid/cellulite’ verwijderen?

Sinaasappelhuid oftewel cellulite is een aanleg van oppervlakkig vet bij vrouwen. Het is gemakkelijk zichtbaar bij sommige patiënten met vetophopingen of uitstulpingen. De diepe verwijdering van vetcellen vermindert de oppervlaktezichtbaarheid van dit tweede vet.

Is het resultaat voor de rest van je leven?

Het resultaat is duurzaam. In zeldzame gevallen, zoals hormonale onevenwichtigheden of ernstige disfunctie van de schildklier, kan vetweefsel opnieuw ontstaan. Aanzienlijke gewichtstoename kan ook een toename van vetweefsel in de behandelde gebieden veroorzaken.

Tarieven

Liposuctie

OF
Prijzen zijn inclusief de overnachting in de privé kliniek!
Scroll to Top
Scroll naar top